Skip to content

Huidoneffenheden

Veel mensen storen zich er dagelijks aan. De verschillende oneffenheden zijn niet altijd zichtbaar, maar het is heel vervelend om ze te voelen en kunnen cosmetisch storend zijn.

Coagulatie is heel doelgericht en veilig, met grote precisie wordt er alleen op de oneffenheden gewerkt terwijl de omliggende huid met rust wordt gelaten. De behandeling is effectief waardoor kleine plekjes al na 1 behandeling verdwijnen. De behandeling wordt alleen uitgevoerd door gediplomeerde huidspecialist met een extra certificaat voor het werken met deze apparatuur.
Couperose (teleangiëctastieën), spider naevi en bloedblaartjes (bloedblaasjes) zijn rode verwijde bloedvaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het bloedvaatje dicht gebrand. Na de behandeling van couperose kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine puntkorstjes ontstaan.

Steelwratjes en fibromen zijn goedaardige huid adnexen( aanhangsel) en komen veel voor op het gezicht, in de hals en onder de oksels en borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand, waardoor het steelwratje of fibroom vanzelf loskomt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na een aantal dagen vanzelf af valt.

Wat is thermo coagulatie?

Coaguleren is een techniek waarbij goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte. Dit wordt gedaan met behulp van een naaldje en elektrische geleiding het naaldje gaat trillen en geeft warmte af.

Ik start altijd eerst met een intake en het maken van foto’s.
De foto’s worden gebruikt om het resultaat van de behandelingen in kaart te brengen. Voordat ik begin met de behandeling wordt het te behandelen gebied gedesinfecteerd. Vervolgens zal het gebied worden gespannen en zal de huidoneffenheid gecoaguleerd worden, dit geeft een licht prikkelend gevoel. En kan als warm ervaren worden. Na het coaguleren zal het gebied nogmaals gedesinfecteerd worden.

Bij de behandeling van oneffenheden herstelt de huid zich met een korstje dat ongeveer zeven tot veertien dagen blijft zitten. Dit herstel is zonder littekens. De nieuwe, gezonde huid is roze en heeft tijd nodig om dezelfde kleur te krijgen als de rest van uw huid.

Afhankelijk van de plek op uw huid en de locatie duurt dit gemiddeld twee maanden. U kunt de huid reinigen en verzorgen zoals u gewend bent. Nadat het korstje er is afgevallen, mag u het plekje eventueel camoufleren.
Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat ( grote afhankelijk) te behalen.

Nazorg van huidoneffenheden
Bij alle huid verbeterende behandelingen geldt dat onderhoud nodig is. Ik kan als huidspecialist niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal gezonde leefregels kunt u natuurlijk wel de kans verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen en smeer altijd (ook in de winter) een SPF. U moet uw huid goed beschermen tegen warmte en koude verschillen (voornamelijk in de winter). Een saunabezoek is niet aan te bevelen en roken vergroot de kans op nieuwe couperose vaatjes.

Wij raden u een peeling aan ongeveer twee maanden na de laatste coagulatie behandeling . Door een peeling toe te passen na de behandeling verdwijnen eventuele wondrestanten sneller.
Uiteraard dient u de huid goed te verzorgen zodat uw huid in goede conditie blijft na behandelingen. Thuis gebruik producten worden geadviseerd op de behoefte van uw op het moment u bij ons in de salon bent. Product gebruik varieert regelmatig omdat u altijd advies op maat ontvangt.

Huidoneffenheden behandeling

Vanaf: € 35
10-30 minuten